IZDELAVA IN MONTAŽA
plise zaves, žaluzij, rolet, tend, komarnikov

KOMARNIKI

Sproščeno zračenje in uživanje večera ob odprtem oknu lahko postane resničnost. Pestra izbira in kavlitetni materiali bodo gotovo ponudila rešitev tudi za vaša okna in vrata.

Zaščito pred insekti, manjšimi plazilci in večjimi prašnimi delci lahko zagotovite z izbiro pravega komarnika.

Okvir komarnika je zdelan iz ekstrudiranih aluminijastih profilov, ki je odporne na vremenske vplive, ne rjavi in nudi trdno oporo mrežici. Mrežica je izdelana iz kakovostnih steklenih vlaken in nudi 100% zaščito pred insekti.

Kakovostno izdelan komarnik ima dolgo življensko dobo, je odporen na vremenske vplive in ga ni potrebno pospravljati.

  Tipi komarnikov

 • Rolo komarnik – sestavljen iz aluminijaste kasete z rolo mrežico in vodil, ter varnostnega mehanizma proti hitrem zdrsu. Odlična izbira, saj ga po potrebi pospravite v kaseto in s tem nemoteno posegate skozi okno.
 • Fiksni komarnik – sestavljen iz aluminijastega okvirja v katerem je napeta mrežica. Na okno se ga pritrdi s zatiči, magneti ali privijači. Odlična izbira za okna skozi katera ne posegate pogosto ali se nahajajo v delih stavbe do kateri dostopate tudi z zunanje strani.
 • Drsni komarnik – rešitev za panoramske stene, kjer se zelo pogosto prehaja na teraso ali balkon. Sestavljen iz aluminijastih vodil, po katerih se vodi krilo komarnika. Po želji ga lahko odrinete/oddrsate in s tem zagotavljate zaščito ali prost prehod.
 • Samozapiralna vrata – ameriška vrata – izdelana so iz aluminijastega okvirja z prečno sredinsko ojačitvijo. Nameščena so na zunanji del balkonskih vrat in jih odpremo z ročko ali tako, da jih enostavno odrinemo s telesom in se za nami sama zaprejo s pomočjo magneta.
 • Plise komarnik za vrata ali okno – idealna rešitev za zaščito prehodov na terase. Enostavna uporaba omogoča pogosto prehajanje, njegova namestitev pa zavzame malo prostora in ni vizualno moteča. Mrežica v obliki plisirane harmonike je vpeta v aluminijaste profile in jo z vlečenjem raztegujemo, ter dokončno zapremo odprtino s pomočjo magneta.

Barvo komarnikov poskušamo najbolje približati barvi okna. Poleg najpogosteje uporabljenih barv kot so bela, srebrno siva, antracitno siva in čokoladno rjava je možno aluminijaste profile barvati po RAL lestvici in s tem zagotoviti skladnost z barvo vašega okna.

  Prednosti komarnikov:

 • Dolga življenjska doba materialov
 • Učinkovita zaščita pred mrčesi
 • Prepustnost svetlobe in zraka
 • Enostavno vzdrževanje
 • Možnost vgradnje v obstoječa senčila ali samostojno
 • Možnost vgradnje brez vrtanja v okenske okvirje

Galerija

KONTAKT

SENČILA OVEN
Pot v resje 1, 1295 IVANČNA GORICA

TEL:
GSM1: +386 51 331 276

Email:
info@sencila-oven.si
www.sencila-oven.si